2016. június 8., szerda

Igazság

Sziasztok!
Nagyon sajnálom, hogy várakoznotok kellett az új bejegyzésre. Nekem is év vége van, jegyzárás, dogák, felelések, stb.
Hétvégén is fogok írni, ezt előre megígérem.A kanapén ücsörögtem Matt és Sam között. Nehéz, csönddel teli pillanatok teltek el így. Mindannyian arra vártunk, hogy a másik megszólaljon. Matt végül megszólalt.
- Sammie, nincs kedves játszani a telefonomon?
- Jó. - mosolygott rá Sam, azzal az ártatlan kisgyerek-mosollyal, amit annyira imádok.
A 2 fiú felment Matt szobájába, én pedig egyedül maradtam a szüleimmel. Vártam, hátha valamelyikük megszólal, de ez nem történt meg percekig. Végül Anya törte meg a csendet.
- Örülök, hogy itt vagy.
- Én is. - próbálkoztam egy mosollyal. - Annak ellenére, hogy milyen békés volt Adam-éknél, jó itthon lenni. Végre nincs balhé.
Apa hirtelen megtalálta a hangját és gyorsan közbevágott.
- A Lina és közted lévő balhéról csak annyit, hogy szeretnék bocsánatot kérni tőled.
Én őszintén meglepődtem. Letolásra számítottam. Kiabálásra. Büntetésre. Erre abszolút nem.
- Ez... nagyon kedves tőled. - mondtam.
- Kicsim, én őszintén sajnálom, hogy félreértettem a helyzetet. Amelia a nővérem, John pedig a sógorom. Mindketten józan, normális emberek. Mikor Lina megszületett, még nem voltak ilyen jó anyagi helyzetben. Normálisan nevelték őt.
- Mióta én megvagyok, azóta ilyen.
- Igen, de 7 év van köztetek. Azalatt a 7 év alatt John az egyik legmenőbb ügyvéd lett egész New York-ban. Természetes, hogy ez meglátszott a házukon, az életmódjukon és Lina is többet kapott, mint a kortársai. Ez pedig visszaütött egy idő után.
- Szó szerint. - suttogtam magamban.
- Tisztában vagyok vele, hogy nehezen lehet elfelejteni azt, hogy gyakorlatilag semmibe vettük a problémádat, sőt le is tagadtuk. Mindig is magadba forduló, zárkózott kislány voltál, éltél a saját álomvilágodban. Lina pedig egy talpraesett, ügyes és cserfes lány volt. Elképzelni sem tudtuk, hogy az az értelmes lány bárkit bántana, különösen a nála kisebbet.
- Pedig mióta járni tudok, azóta kötözködik. Hogy ő az első lányunoka, meg nekik több pénzük van, neki több játéka van, menőbb, szebb, népszerűbb. - soroltam. - És ezt később is folytatta. Mikor náluk töltöttem egy hetet 13 évesen, amikor csak tehette, bántott. Fizikailag.
- Hogy nem vették észre a szülei, hogy mi zajlik a házukban? - fakadt ki Anya.
- John bácsi sose volt otthon, ha igen, akkor pihent. Amelia néni pedig főzött, sétált, futott, ilyesmik.
- Lina meg foglalja el magát, ugye? - grimaszolt Anya. - Annyira utálom ezt a nevelést!
- Jól van, de ne ragadjunk le itt. - mondta halkan Apa. - Gondolom, a tavalyi Pete-es balhé csak fokozta az ellenszenvét irántad.
- Miután miattam dobta a pasija, szerintem elképzelhető. - mondtam cinikusan.
- Pedig semmi oka nem volt arra, hogy utáljon téged. - sóhajtozott Anya. - Soha nem ártottál neki.
- Én is ezt mondtam mindig. - értettem egyet.
- Kivéve, hogy vele nem foglalkoztak. - mondta halkan Apa. - Veled pedig igen. Irigyelte azt a szerető családot, ami téged körbevett. Neked itt vannak a testvéreid. Ő egyke. Senkije sincs, akiben kiskora óta bízni tudna.
- Ez elég szomorú. - gondolkodtam el.
- Nem azt mondom, hogy ez mentség a viselkedésére. Ez a szülei hibája. Nekik kellett volna megakadályozniuk a dolgot. De a tegnapi incidens után kénytelenek lesznek szembenézni a problémával.
- Remélem, meg tudják beszélni a dolgot. És javítanak rajta. Nem pedig minket utálnak majd meg.
- A megjegyzéseikből ítélve, erre nem vennék mérget. - mondta Anya.
- Majd lesz valahogy. - mondta Apa erőltetett vidámsággal. - Viszont remélem, hogy meg tudsz nekem bocsátani azért, mert nem hittem neked és téged büntettelek egy olyan dologért, amiről nem tehetsz. Te voltál az áldozat ebben a történetben, mégsem segített neked senki, mindenki ellened volt. Remélem tudod, hogy Adam-mel sincs semmi bajom, egy nagyszerű fiú, ha tehetné, mindentől védene téged és abból, ahogy tegnap viselkedett, egyértelmű, hogy igazán szeret.
- Ó Apa... - suttogtam és könnyek gyűltek a szemembe.
- Természetesen megértem, ha egy darabig haragszol rám, hiszen egyáltalán nem viselkedtem korrekten. Sőt. A lehető legszörnyűbb módon viselkedtem veled. Remélem idővel megbocsátasz.
- Most is megbocsátok. - mondtam sírva és odarohantam hozzá. Szorosan átöleltem és pár pillanattal később az ő vállát is zokogás rázta. Anya távolabbról figyelt minket, de a szipogásból ítélve ő is meghatódott.
Miután kisírtuk magunkat, megerősítettük, hogy ilyen soha többé nem fordul elő. Szeretjük egymást. Ő az apám, én pedig a lánya vagyok. Ha vannak is köztünk nézeteltérések, nincs olyan nagy probléma, amit ne tudnánk megoldani türelemmel és empátiával.


2 megjegyzés:

 1. <3 ez imadnivalo,komolyan egesz nap arrol tudnek aradozni,hogy milyen jo iro vagy,kene egy resz Amivel es a baratnoivel
  Xoxo,me

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, nagyon meghatottál. <3
   Az új rész este érkezik.

   Törlés