2016. március 29., kedd

Winter

Sziasztok!
Nem tudtam tegnap jönni, mert kicsit durva volt itthon a helyzet. Húsvét van/volt, ilyenkor mindenki kicsit idegesebb a szokottnál és előbb-utóbb valakinek betelik a pohár és akkor .... szóval az durva. Nem jutottam géphez. :( Bocsánat.





A békülés után hetekig nem történt semmi izgalmas. Suli, tanulás, érettségi-előkészítők, lányokkal mozi, Adam-mel sétálás... Ennyi. Adam közben dolgozott, de nem túl sokat. Közte és John között érezhetően volt egy kis feszültség, ami a múlt tekintetében teljesen érthető. Ennek ellenére kéthetente Adam lelkiismeretesen bejárt John irodájába és tette a dolgát.
Pete viszont teljesen eltűnt. Egyszer sem keresett, üzent, stb., hogy egy szemét dög vagyok. Pedig kicsit annak éreztem magam.
Közben Sophie is betöltötte a 18.-at. Nagy bulit szerveztünk neki a csajokkal, nagyon örült. Arra mondjuk mi sem számítottunk, hogy a buli közepén betoppan egy 8 tagú olasz família. :D Sophie unokatesói, nagynénik, nagybácsik és a nagyszülők!!!
Sophie családja egyszerűen zseniális volt. A nagyszülők (Carla és Paolo) azonnal legidősebb unokájuk nyakába ugrottak. Sophie 2 nagynénje és 2 nagybácsija minket is megölelgetett, ami nem kicsit volt furcsa négy vadidegentől. Végül az unokatesók, Eva és Sara csatlakoztak hozzánk. A 9 éves ikrek egy pillanatra sem mozdultak el Sophie mellől, így kénytelenek voltunk felfüggeszteni a 'felnőttes beszélgetést' . :D
A Sobrado família végül egész kellemes társaságnak bizonyult. Egyedül az volt zavaró, hogy a nagyszülők kicsit törték az angolt, mi pedig egyáltalán nem beszéltünk olaszul, úgyhogy a nagyszülőkkel való kommunikáció kicsit bénára sikeredett. A két kislány beszédén érződött, hogy tanulnak angolul, így velük tudtunk beszélgetni. Ami nagyon meglepett mindannyiunkat, az az volt, hogy Sophie egyáltalán nem beszél olyan nagyon perfektül olaszul.
Nagyon kellett gondolkoznia néhány szónál. Cecy ezt szóvá is tette súgva.
- Sophie olasz, nem?
- De. - felelte Alex.
- Akkor miért beszél így? Nagyon rossz hallgatni. Olyan amerikai akcentusa van, hogy hú...
- Ő már itt született. - magyarázta Alex. - Sose élt Olaszországban. Mennek minden évben látogatóba, de ő angolul beszél gyakrabban, a szülei hiába tanították meg olaszul...
- De Sophie olasz! Olyan, mintha külföldi lenne. Nézd meg most is! - mutatott Cecy Sophie-ra, aki éppen belegabalyodott az igeragozásba. - Láthatóan nehezen megy neki.
- Látjuk, de mit tudunk vele csinálni? - vont vállat Hayley. - Nem tudjuk megtanítani jobban olaszul.
- A szüleinek kellene ezzel foglalkozni.
- De ugyan mikor? - kérdezte Riry, majd lopva Sophie mamájára mutatott. Most is csak félig figyelt a családi beszélgetésre, kezében papírokkal ücsörgött és nagyban jegyzetelt rájuk.
- Szegény. - mondta Cecy.  - Így már értem. De ez akkor sem maradhat így.
- El kéne küldeni egy nyelvtanfolyamra, komolyan. - mondtam, mert Sophie megint valami olyat mondott, amit rajta kívül senki nem értett meg. Az olasz családnak túl sok volt benne az akcentus, mi meg a szót nem ismertük.
- Nem is olyan rossz ötlet. - gondolkodott el Alex.
- Mondjuk lenne egy bája annak, hogy az olaszt elküldjük egy olasz nyelvtanfolyamra. - nevetett Hayley.
- A saját anyanyelvét had tudja már jól. - mondta Cecy. - Beszélni kéne a szüleivel.
- Jó, majd beszélünk.
Lassan hazaindultunk. Elköszöntünk a családtól. A nagymama kedvesen megjegyezte, hogy olyan speciale (gondolom különleges) hajam van, mire nagy büszkén válaszoltam neki az egyetlen olasz szóval, amit tudok.
- Grazie. - Ennek az olasz 'köszönömnek' annyira megörült, hogy levágott nekem egy egész monológot olaszul, én meg csak pislogtam, hogy mi van.
- Mosolyogj, bólogass és mondd, hogy sí! - súgta a fülembe Esther. Én így is tettem, mire a nagymama nevetni kezdett, majd megpaskolta a vállamat és visszaült a helyére.
Hazafelé menet azon töprengtünk, hogy hogyan tudnánk segíteni Sophie-nak. Végül Riry-nek támadt egy jó ötlete.












5 megjegyzés:

  1. Adam és Ami mikor fognak lefeküdni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húha, húha. Ez egy nagyon jó kérdés.
      Gondolkodtam már ezen, hogy legyen-e benne ilyen vagy ne... és egyelőre nem tudok dönteni. De döntsetek ti: LEGYEN?
      (Fogalmam sincs, hogy képes lennék-e megírni egy olyan részt, de próbálkozni nyilván lehet.)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Szia!
      Most kezdtem neki, kb 25 perc és megvagyok. :)

      Törlés